Ga naar hoofdinhoud

Toenemende belangstelling lamsvlees

Lamvlees is het meest duurzame vlees, zegt Australisch onderzoek.

Opvallend is de toenemende belangstelling voor lamsvlees. Uit Kengetallen 2011 van de Productschappen Vee, Vlees en Eieren blijkt dat het verbruik van lams- en schapenvlees in 2011 op ruim 1,4 kilo per hoofd van de bevolking lag.

Een belangrijk deel van de consumptie komt voor rekening van Nederlanders van buitenlandse komaf. Daarnaast is consumptie in restaurants van betekenis.

Import en export

De invoer van lams- en schapenvlees steeg tot 23.500 ton. Dit was voor meer dan de helft afkomstig uit Nieuw-Zeeland. Andere landen van herkomst waren België, Spanje en het Verenigd Koninkrijk. Opvallend daarentegen is ook de toegenomen export van Nederlands lams- en schapenvlees; 14.000 ton schapen- en geitenvlees in 2011, tegen 12.600 ton een jaar eerder. Duitsland en België waren de belangrijkste bestemming voor dit vlees.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie gegevens worden verwerkt.


Haal nog meer uit je schapenhouderij. Meld je nu aan voor de gratis nieuwsbrief van Het Schaap!

Ontvang elke twee weken het laatste nieuws, praktische tips en achtergrondartikelen over gezondheid, voeding, fokkerij en veel meer. Sluit je aan bij de 6.000 schapenhouders die de nieuwsbrief al ontvangen. Mis niets meer!