Ga naar hoofdinhoud

Terschellinger schapenkaas lekkerste van Nederland

Gerben en Jolanda Bakker hebben de beker gekregen voor hun lekkerste schapenkaas. Links Jasper de Jong en rechts Felix Wilbrink.

Een schapenkaas van De Zeekraal op Terschelling is ‘De Lekkerste Schapenkaas van Nederland’. Dat bleek tijdens een grote kaaskeuring tijdens de Dag van het Schaap.

Fromager Jasper de Jong en culinair journalist Felix Wilbrink van De Telegraaf kozen unaniem voor de kaas van Gerben en Jolanda Bakker die in Oosterend (Terschelling) een biologisch melkschapenbedrijf met kaasmakerij hebben. Hun kaas was de lekkerste van de 5 topproducten die in de finale kwamen. Een vakjury had die vijf uitgekozen uit de 26 kazen die waren ingezonden.

Melkschapenhouder/kaasmaker Jan de Kort uit het Zeeuwse Meliskerke won de publieksprijs met een oude kaas van zijn kaasboerderij Mariekerke.

In de komende editie van vakblad Het Schaap een uitgebreider verslag van deze kaas- en zuivelkeuring.

 

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie gegevens worden verwerkt.


Haal nog meer uit je schapenhouderij. Meld je nu aan voor de gratis nieuwsbrief van Het Schaap!

Ontvang elke twee weken het laatste nieuws, praktische tips en achtergrondartikelen over gezondheid, voeding, fokkerij en veel meer. Sluit je aan bij de 6.000 schapenhouders die de nieuwsbrief al ontvangen. Mis niets meer!