Ga naar hoofdinhoud
,

Lammeren te vet, te mager of goed?

De komende maanden gaan vele duizenden lammeren van de schapenbedrijven weg voor de slacht. De kwaliteit daarvan wisselt. Vooraf aan de verkoop de slachtrijpheid bepalen zou veel schelen. Is dat aan te leren? Ja, maar gemakkelijk is het niet.

Tekst: Jacques Engelen, Foto’s: Henk Riswick

Premium

Het artikel dat je probeert te lezen is Premium voor al onze abonnees (print en online).

Abonnement

Voor slechts 4,95 per maand (excl. btw) sluit je al een Premium-abonnement af. Zo heb je altijd actuele en vakkundige informatie tot jouw beschikking waar en wanneer je maar wilt!

Bekijk de aanbieding

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie gegevens worden verwerkt.


Haal nog meer uit je schapenhouderij. Meld je nu aan voor de gratis nieuwsbrief van Het Schaap!

Ontvang elke twee weken het laatste nieuws, praktische tips en achtergrondartikelen over gezondheid, voeding, fokkerij en veel meer. Sluit je aan bij de 6.000 schapenhouders die de nieuwsbrief al ontvangen. Mis niets meer!